Aanvraag eerste hulp bij evenementen

 

Algemeen

Om hulp te mogen verlenen bij evenementen heb je een geldig EHBO diploma nodig. Dit diploma wordt jaarlijks verlengd door het volgen van herhalingslessen.
Onze leden zijn allen vrijwilligers die zich willen inzetten voor het helpen van onze medemens. Onze vereniging probeert de kennis van onze leden op een hoog niveau te houden dmv uitgebreide herhalingslessen te geven en het verzorgen van extra trainingen Kinder EHBO, Wandel en Sportletsel.
In de ruim 60 jaar dat onze vereniging bestaat, hebben wij een ruime kennis opgebouwd om evenementen ed. te voorzien van getrainde, enthousiaste vrijwilligers, die weten waar ze moeten gaan staan. De vereniging is in het bezit van een rampenaanhangwagen die gevuld is met hulpverleningsmateriaal waarvan de inhoud jaarlijks up to date wordt gehouden met de nieuwste snufjes. Ook zijn de vrijwilligers persoonlijk uitgerust met EHBO-rugtassen, voor directe hulp ter plaatse. Evenementen, bedrijven, verenigingen, instellingen die gebruik willen maken van onze diensten zijn bij onze vereniging op een goed en vertrouwd adres. Voor de inzet word wel een vergoeding gevraagd.

Tot ziens bij,
EHBO-Vereniging Buurmalsen - Tricht


Veel gestelde vragen

Waar vind ik EHBO'ers voor een evenement?
Antwoord: Voor aanvragen en voor inzet van EHBO-ers bij een evenement, kunt u contact op te nemen met de coördinator evenementen.

Wat zijn de kosten voor het inhuren van EHBO'ers?
Antwoord: Als er een aanvraag binnenkomt moet eerst berekend worden, wat het allemaal gaat kosten. Het tarief is afhankelijk van het aantal hulpverleners. Ook werken wij met verschillende tarieven voor o.a. evenementen, bedrijven, verenigingen en daarnaast met een dag- en avondtarief. Voor informatie, kunt u contact opnemen met de coördinator evenementen.

Hoe kan ik mij aanmelden om te helpen bij een evenement?
Antwoord: Leden van de vereniging die ingezet willen worden bij een evenement kunnen hun e-mail adres doorgeven aan de coördinator evenementen, zodat ze aan de mailinglijst kunnen worden toegevoegd. Als er een aanvraag is binnengekomen, wordt aan die leden een e-mail gestuurd en kunnen ze zich opgeven om hulp te verlenen bij dat evenement.

Ben ik extra verzekerd als ik hulp verleen bij een evenement?
Antwoord: Elke EHBO-er is verzekerd via het Oranje Kruis. Bovendien heeft onze EHBO-vereniging een WA-verzekering afgesloten voor alle leden.

Is het interessant of leerzaam om als EHBO'er deel te nemen aan een evenement?
Antwoord: Het is zeker interessant en leerzaam om als EHBO-er deel te nemen aan een evenement.

Aan welke evenementen doet onze vereniging mee?
Antwoord:
Wij verlenen hulp aan sportevenementen, tentfeesten, braderieën, open dagen etcetera.